Katja, 21. Finland.


Olen avantouintiseuran jäsen ja etenkin talvisin tulee rampattua saunassa useamman kerran viikossa. Harvoin lähden sinne erityisesti kenenkään kanssa, ilmapiiri on hyvin vastaanottavainen ja rupattelemme muiden saunojien kanssa, mutta omassa rauhassakin olo onnistuu mikäli keskusteluun ei kiinnosta liittyä. Oleellisinta saunomissa on sen tuoma rentous ja hyvä olo. Mikäli sitä ei ole kokenut, se pitää kokea itse. Pitää etsiä oma tapa saunoa. Saunomistapoja on niin monta kuin saunojiakin, joku tykkää kuumemmasta, joku viileämmästä, joku tuoksusaunasta ja joku tuoksuttomasta, joku tykkää ottaa löylyt yhdellä istumalla ja joku tykkään käydä useammin ulkona, tai vaikka uimassa tai lumipenkassa. Mieleenpainuvin saunakokemus olikin muutama kuukausi sitten kun kävin Löylyssä*. Siellä moni oli ensimmäistä kertaa saunan lauteilla ja oli aivan mahtavaa nähdä ihmisten löytävän saunomisen ilo.”

I am a member of an ice swimming club ja especially during winter time I’ll have sauna several times a week. I rarely go there with anybody particular. Athmosphere is very welcoming and we chat among sauna goers. But if you’re not up for an conversation it is always easy just enjoy own space. Most essential aspect to sauna is relaxation and sensation of well being. You have to experience it yourself to understand it. You have to find your own way to sauna. There are as many ways to sauna as there are sauna goers. One like is hot and one likes it more moderate temperature. Somebody likes to have scented sauna ja other wants it scentless. Somebody likes to take one long sauna and other likes to take a breaths between outdoors or swimming or in snow bank. Most memorable sauna experience was couple of months ago in public sauna Löyly*. There were many people having their first sauna and it was absolutely fantastic to see them discovering the joy of sauna.”
*Löyly on julkinen sauna Helsingissä. Tsekkaa lisää http://www.loylyhelsinki.fi/fi/etusivu/
*Löyly is public sauna in Helsinki. Take a look http://www.loylyhelsinki.fi/fi/etusivu/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s